Handlevogn

0

Flere visninger

Flowerpot VP1 Matt Black

Produsent: &Tradition
Leveringstid: 2 - 3 uker

Short Description

Pendel designet av Verner Panton 1968
kr 2 195

Tilgjengelighet: På lager

Beskrivelse

Detaljer

Flowerpot pendelen ble skapt i 1968 som et resultat av tidens Flower-Power generasjon i USA.  På denne tiden kunne du etterhvert se lampen befinne seg på moderne restauranter og i offentlige rom, og etterhvert ble den å finne i manges hjem. En klassiker var født!  

Lampen er like moderne i dag som for snart 50 år siden, og er fremdeles en klassiker blant lamper. Den finnes i flere størrelser og farger. Lampen består av to halvkuler med lyskilden skjult i mellom, og man får derfor et indirekte og behagelig lys. Like fin over spisestuen som over salongbordet.

  • E27 sokkel, max 40 w
  • Lyskilde medfølger ikke
  • Ø 23 cm, høyde 16 cm
  • 3 m tekstilledning
  • Lakkert metall
  • Finnes i flere farger
Designer
Verner Panton
Verner Panton (1926-1998) startet opprinnelig som en kunstmaler før han gikk over til å studere arkitektur i København. Etter sin læretid hos velrennomerte arkitekt Arne Jacobsen, fortsatte han sin karriere innen møbel- og interiørdesign. Han ble etterhvert kjent for sine nyskapende design innen hele installasjoner, møbler, lamper, tepper, tapeter mm og var en foregangsmann hva det gjaldt form, mønstre og materialbruk. En del av hans design er å regne som designikon og produseres den dag i dag. I 1998 ble han utnevnt til ridder av Dannebrogordenen.